30 dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
csípet bors
csípet majoranna
1 mokka k só
1,5 dl étolaj
2 csapot kanél örült piros paprika
A palacsintához
6 db palacsintához
1 tojás
3 dl tej
két csípet só
20 dkg liszt kb.
A vöröshagymát apróra daraboljuk,a fokhagymát is,és egy lábasba az étolajra tesszük,és pároljuk,amikor már puha,akkor a darálthúst hozzá tesszük,és a sót,a borsott,és a majorannát,és jól el keverjük,és puhára pároljuk,kicsi vízel lehet közben a folyadékot pótolni,és szaftosra pároljuk,és még a piros paprikát is hozzá adjuk,és kicsit össze rotyogtatjuk,közben a palacsintának a masszát ki keverük csomómentesre,és ki sütjük,kb hat db lesz.Amikor a pörkölt kész,és a palacsinta is,a palacsintákat meg töltjük a darálthússal ami a szaftól mentes,és a palacsintákat fel tekerjük,és egymás mellé rakjuk egy jénai tálba,és a végén a szaftot ,kb öt evk tejföllel össze keverük,és a palacsinta tetejére öntjük,és a forró sütőben kb 15 percig össze sütjük,és kész,nagyon finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.