50 dkg darált háztartási keksz
2,5 dl híg fekete kávé
15 dkg instant kakaó por
fél üveg rum aroma
két evőkanál híg lekvár
10 dkg cukor
5 dkg margarin
Puding krémhez:
3 csomag vanilia, vagy puncs puding por
4 evőkanál cukor
5 dkg mazsola
8 dl tej
Zseléhez:
1 kis csomag piros torta zselépor
1 csomag eperízű üdítő por, vagy 0,5 dl málnalé
2 evőkanál cukor
2 csapott evőkanál zseléfix
1,5 dl víz.
36x23cm tepsi, v. üvegtál.
A kekszes masszához valókat jól összedolgozzuk, majd félretesszük.
Puding krémet megfőzzük, a hozzávalókkal.
S ezután langyosra hűtjük.
A tepsibe egyenletesen elsímitjuk a kekszmasszát, és a langyosra hűlt pudingkrémet elkeverjük egyenletesen, félretesszük még a zselének valót elkészítjük.
A tortazseléport a zseléfixet, cukrot, italport, összekeverjük és a vízet lassan adagolva simára keverjük, hogy ne legyen csomós.
Majd gázon forrásig főzzük és langyosra hűlve a pudingra egyenletesen elsímitjuk.
Végül másfél órára hűtőbe tesszük és hideg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.