Mentve, kipróbálás után , én fogom zsűrizni, én leszek a próba pad.. az eredményt közölni fogom , Szeretettel üdvözlünk Marika, Feri
Mártáshoz:
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejjel felfuttatom. A lisztet a többi langyos tejjel, 1 tojással, olvasztott margarinnal, sóval, felfuttatott élesztővel összekeverem, dagasztom. Kalácstészta legyen, lefedve hagyom kelni duplájára. Ha megkelt, lisztezett deszkán egy-egy darabot késsel vágok belőle és rúd alakra sodrom, feltekerem mint egy csigát. Közepes, kizsírozott tepsibe helyezem a csigákat szorosan egymás mellé. Bekenem a tojássárgával a tetejét. Előmelegített sütőben 180-190 fokon (nem légkeverés) sütöm nemt úl pirosra, kb. 30 percig, tűpróba. Én a végefelé sütőpapírral takartam el, az alja is megsüljön.
Mártás: Pici zsírt felolvasztok és belekeverem a tejfölt, majd ízlés szerint só, borst, és kevergetve felmelegítem, de nem forróra.
A csigákat beleforgatom, vagy rákenem a mártást. Langyosan is fogyasztható. A mártástól megpuhul a teteje. A nem fogyasztott kalácsot lefedem, hogy ne száradjon ki.
A második alkalommal a tésztát kenyérsütőben dagasztottam és kelesztettem és nem csigaformát, hanem fonatokat készítettem.
Mentve, kipróbálás után , én fogom zsűrizni, én leszek a próba pad.. az eredményt közölni fogom , Szeretettel üdvözlünk Marika, Feri
Köszi, akkor azt ajánlom először csak 3-4 dl tejet önteni hozzá max. akkor talán nem lesz olyan folyós nekem 7 dl volt írva de kellett bele liszt még igen csak...
Nagyon izgalmasan néz ki!!:))Gratula!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.