Ügyes vagy szép lett!
A szobahőmérsékletű élesztőt belemorzsoljuk a kevés cukorral elkevert tej- és víz keverékébe, hagyjuk felfutni, eközben egy nagyobb edénybe beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a tojásokat. A felfuttatott élesztővel együtt jól kidolgozzuk a tésztát, majd a végén hozzáadjuk az olajat és azzal is jól átdolgozzuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett munkalapon kb. egy ujjnyi vastagságú téglalapot nyújtunk belőle.Ezt megkenjük a szobahőmérsékletű margarinnal, majd megszórjuk a dejó és cukor keverékével. feltekerjük ( rudat formálunk), kettőbe vágjuk, és vékonyan kiolajozott tepsibe helyezzük. Körülbelül 20 percig ismét kelesztjük, majd lekenjük olajjal a tetejüket és 180 fokra előmelegített, gőzös ( egy edényben vizet teszünk a sütő aljára) sütőben szép pirosra sütjük
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.