10 dkg dió
2 dl tejszín
2 evőkanál diólikör
3 evőkanál porcukor
25 dkg mascarpone
A diót finomra daráljuk, majd a felét a tejszínbe keverjük, és lassú tűzön 3-4 percig főzzük.
Hozzáadjuk a porcukrot, belekeverjük a maradék őrölt diót, majd nagyon alaposan kihűtjük.
Amikor kihűlt, csomómentesen elkeverjük a mascarponéval és a diólikőrrel.
A krémet fagylaltgépbe töltjük és fagylattá keverjük.
Ha nincs fagylaltgéped, a fagylaltot elkészítheted úgy is, hogy mélyhűtőbe, és negyedóránként átkeverve fagyasztjuk meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.