Só, frissen őrölt színes bors,kevés víz kerül hozzá, és jól összekeverjük.
Egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon megpirítunk fél marék negyedelt diót.
Kiszedjük, a visszamaradt olajon egy fej lila hagymát 1 szál új hagymát zöldjével együtt felkarikázunk, és kissé megfuttatjuk az olajon.
Ráhelyezzük a csirkemell csíkokat.
Gyakori kevergetés mellett, a vizet pótolva hozzá, fedő alatt puhára pároljuk.
Vissza sütjük zsírjára.
A vége felé hozzá adjuk a diót és egy szál karikára vágott új hagymát.
Nálam borsós rizs volt a köret.
A fejes saláta már a kertből került hozzá.
Készülhet burgonyával, vagy párolt zöldséggel.
Most finom olasz balzsamecetet vettem.
Eredeti olasz, szőlőmustból készült, és nagyon ízes.