fincsi
2 dl tejföl
2 dl joghurt
2 dl kristálycukor
2 dl porcukor
4 dl rétesliszt
4 dl darált dió
2 mokkáskanás szódabikarbóna
Margarin a tepsi kikenéséhez
gyümölcs ( pl. meggy ) a tetejére – de szerintem bármilyen jó rá.
A hozzávalókat összekeverjük, majd a margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük ( én csak sütőpapírral béleltem ki a tepsit ).
Megszórjuk a tetejét gyümölccsel.
Ha nem elég lágy a tészta, egy pici vizet lehet hozzákeverni.
Fél óráig 175 fokos, előmelegített sütőben kell sütni.
Ha megsült, a tetejére olvasztott forró csokit lehet csurgatni, de elég csak porcukorral is megszórni.
A tepsi mérete: 26 x 34 cm
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.