Hozzávalók 45 db kis koronghoz: 2 tojás fehérje, 10 dkg porcukor (nádcukorból is lehet ,cukorbetegeknek ), 10 dkg darált dió, 3 evőkanál zabpehely, csipet só
A tojásfehérjéket a porcukorral és a csipet sóval együtt krémes állagú masszává verjük egy robotgép segítségével.
Amikor már szép selymes a krém, keverjük bele a darált diót és a zabpelyhet is.
A masszát egy nyomózsák segítségével halmozzuk sütőpapírral kibélelt sütőlapra.
Majd a kis korongokat
előmelegített sütőben, 120-130 fokon 15 perc alatt kisütjük, jobban mondva szárítjuk.
Ha a nádcukrot használjuk cukorbetegek is fogyaszthatják ,nem utolsó sorban még glutén mentes is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.