A lisztet, sót összekeverjük, majd a többi hozzávalóval, tésztává gyúrjuk, hűtőben pihentetjük, 1/2 - 1 órát.
A hűtőből kivéve kettévesszük a tésztát, az egyik felét sütőpapír között kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, 8 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk és 175 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt megsütjük, majd a tészta másik felével is így járunk el.
Ebből a mennyiségből 48 db lap lesz.
Ha kihűltek a lapocskák, tetszés szerinti lekvárral megkenünk egy-egy lapot és egy üressel összeragasztjuk, majd olvasztott csokoládéval leöntjük, vagy ecsettel lekenjük, ez attól függ, hogy mennyi csokoládénk van és hűtőben jól lehűtjük.
Tapasztalat:
Ecsettel mindenképp gazdaságosabb, de öntve sokkal szebb lesz.
Ha szeretnénk még látványosabbá tenni, egy kis olvasztott fehér csokoládéval még díszesebbé tehetjük.
Nagyon ízletes mutatós sütemény.
Jó étvágyat hozzá!
régi családi recept