6 evőkanál cukor, 10 dkg finomra vágott dióbél, 1tojás sárgája és 1 egész tojás, 3 dl tej, 1 kiskanál élelmiszerkeményítő, 3 dl tejszín, pici só.
1. A tojássárgát és az egész tojást habosra kavarjuk a három kanál cukorral, pici sót teszünk bele, hozzáadjuk a keményítőt, majd a tejet és összekavarjuk.
2. Közben a finomra vágott diót pirítani kezdjük, hozzáadjuk a megmaradt három evőkanál cukrot és szép aranysárga diós karamellt készítünk.
3. A tejes tojásmasszát a karamellhez adjuk, majd lassú tűzön folytonosan kavargatva besűrítjük. Az edényt hidegvízbe merítve lehűtjük a masszát.
4. Amíg a tojásos karamell hűl, kemény habbá verjük a tejszínt, majd lazán a habhoz kavarjuk a tojásos karamellt.
5. Műanyagdobozokba téve mélyhűtőben megfagyasztjuk.
6. Tálaláskor gazdagíthatjuk tejszínhabbal és pörkölt diódarabkákkal.
Jó tudni!
· Mint minden édes ételnek, a fagylaltnak is kiemeli az ízét, ha teszünk bele pici sót.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.