Szuper!!:))
1 cs Tante Fanny Friss rétestészta 200g
5 db tojás fehérje
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
40 dkg darált dió
1 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg mazsola
A Tante Fanny friss réteslapot felhasználás előtt 15-20 percig pihenésre szobahőmérsékleten tartjuk.
Almát durva reszelővel lereszeljük, megszórjuk cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és állni hagyjuk 10 percig ( az alma levet enged ).
Az alma levét kinyomjuk.
Terítünk az asztalra egy megnedvesített konyharuhát, majd terítsünk rá egy szárazat.
Az első két lapot terítsük a konyharuhára, és kenjük meg vajjal, majd a másik két lapot 90 fokkal elfordítva terítsük rá, és ezt is kenjük meg vajjal.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk, beleszórjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, és újra keményre felverjük.
A darált diót leforrázzuk a tejjel, mikor kihűlt, összekeverjük a kemény habbal.
A tölteléket a kitekert rétestészta egyharmadára tesszük, megszórjuk az előzőleg beáztatott mazsolával.
A tészta szélet behajtjuk, majd a konyharuhával feltekerjük, és megkenjük olvasztott vajjal.
Előmelegített sütőben 190 C fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Langyosan felszeleteljük, és tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.