De jó ez a recept!Egyszerű és mivel nagyon régi biztos annál finomabb is!Szeretem a régi recepteket! :)Ki fogom próbálni!
Hozzávalók:30 dkg. liszt,1 cs. sütőpor,18 dkg. zsir, 10 dkg. porcukor, 1 citrom leve,és héja1 egész tojás.,
Töltelékhez:20 dkg. porcukor,15 dkg. rarált dió, 3 tojás sárgája,fél cs. vaniliás cukor.3 tojás fehérje
kevés barack lekvár.
Tésztát készitünk a hozzávalókból,1 órát pihentetjük, majd a tészta három negyed részét kinyujtjuk, és tepsibe tesszük.Elkészítjük a tölteléket. ahozzávalókat jól kiveverjük, a végén tesszük bele a tojások keményre vert habját.Megkenjük barack lekvárral, ráöntjük a tölteléket,szép egyenletesen elsimitjuk rajt. A félretett tésztábol vékony rudakat sodrunk, és berácsozzuk a tésztát. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük
A tetejét díszithetjük egész szem dióval.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.