Gyönyörű szép nem repedt ki!Ha én ilyet tudnék!
Hozzávalók: 75 dkg. liszt 20 dkg. zsír,7.5 dkg. cukor,2 egész tojás,2 dl. tej 2 dkg. élesztő,pici só.
Töltelék:20 dkg. dió, 22 dkg, cukor,1.5 dl. tej,
20 dkg. mák, 26 dkg. cukor,1.5 dl. tej,
tojás a kenéshez
a tejet meglangyositjuk, beleteszünk 2 kocka cukrot, az élesztöt, ha az élesztő feljön a pohár tetejéig beleöntjük a liszt,zsír, tojás ,sóés a cukor keverékébe. jól kidolgozzuk, és pihentejük. ha megkelt a tészta, 4 cipót csinálunk belőle. maj a következő krémmel töltjük.
a töltelékhez valókat felfőzzük, majd kihűtjük. a cipókat egyessével elnyújtjuk, és rákenjük a kihűlt tölteléket. két diós, és két mákos lapunk lesz. szorosan felcsavarjuk, sütő lemezre tesszük, úgy hogy ne érjenek össze. tetejét felvert tojással megkenjük,pihentetjük fél órát , közben villával az oldalai megböködjük, akkor nem reped meg. lassú tüznél szép pirosra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.