40 dkg fehér liszt
10 dkg rozsliszt
2 ek hántolt, sótlan napraforgómag
2 ek dióolaj (Donum Terrae)
2 ek darált dió
1 kk cukor
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
2 kk só
A langyos tejbe keverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, megdagasztjuk. Nedves ruhával letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk. Kilisztezünk egy cipóformát, a tésztát kicsit megformázva beletesszük. Ismét megkelesztjük. A tetejét óvatosan bevágjuk, megspricceljük vízzel, 200 fokos sütőbe toljuk. Kb. 40 perc alatt barnára sütjük. Kivéve ismét megspricceljük, rácson kihűtjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.