Ezt a süteményt főpróbára sütöttem egy közelgő rendezvényre. Azt hiszem annyit változtatok,hogy az ostyalapos réteget fogom alulra tenni. Úgy talán ropogós marad. Persze így is finom.
150 g margarin
200 g cukor
2 ek méz
4 tojás sárgája
2 teáskanál szalalkáli+ 2 kanál meleg tej
400 g liszt
2 db ostyalap
4 tojás fehérje
200 g cukor
3-4 maréknyi vágott vagy darált dió
A krémhez:
2 csg. tejszínes pudingpor
6 dl tej
15 dkg cukor
25 dkg Rama margarin
1 ek. méz
A tetejére:
15 dkg tortabevonó csokoládé
2 ek. olaj
Elkészítése:
Összeállítjuk egy nagyobb tálban a tésztalapokhoz valókat és 2 lapot sütünk belőle.(az ostyalap méretével megegyezőre alakítsuk, sütőpapíron nyújtjuk és tepsi hátuljára áthúzzuk) villával megszurkáljuk, hogy elkerüljük a tészta felfúvódását és 180C ˚-on sütjük körülbelül 20 percig, amíg aranybarna lesz.
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és gőz fölött folyamatosan tovább verve 10-15 percig főzzük.
A tepsi hátára helyezzük az ostyalapokat,( nekem nagyméretű ostyalapom volt,de kicsiből 2 lap kell) rákenjük a gőzön vert tojáshabot és megszórjuk a darabos dióval.
A tenyerünkkel enyhe nyomást gyakorolunk rá.
Addig sütjük,míg a dió aranyszínű lesz.
Krémhez:
A pudingporokat a cukorral,mézzel és 1,5 dl tejjel összekeverjük,majd a többi tejet is hozzáadjuk,majd sűrűre felfőzzük.
Kihűtjük és a kihabosított margarinnal összekeverjük.
Összeállítjuk a süteményt: 1 tésztalap, rá a krém, befedve a diós ostyalappal, krém, másik tésztalap- óvatosan, finoman lenyomkodjuk a kezünkkel.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a süteményre simítjuk.
|
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.