10 közepes cékla
6 dl kristálycukor
2 dl 20% ételecet
2 l víz
2 evőkanál só
1 teáskanál köménymag
A mosott céklákat meleg vízbe téve lefedjük, puhára főzzük.A főzési idő 2-3 óra, mindenesetre villával megszúrva érezzük, elég puha-e már. Túl puhára se főzzük, mert evésnél nem gusztusos. Főzés után a hámozás már nagyon könnyen megy, késsel szinte csak le kell húzni a héját. Majd öblítsük le vízzel. Hullámos élű zöldségszeletelővel egyenletes, 4-5 mm vastag szeleteket vágjunk.A céklát tiszta üvegekbe tesszük. A léhez a vizet elkeverjük az ecettel, sóval, cukorral és köménymaggal, majd felforraljuk, és a céklára öntjük.Késhegynyi nátrium-benzoátot tegyünk az üveg tetejére a tartósítás végett.Légmentesen lezárjuk.Dunsztolni nem kell.
Tipp:minden üvegbe tehetünk, kevés meghámozott tormát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.