Gyönyörű lett!Profi munka!:))Gratulálok!
25 dg fehér kenyérliszt /itt T-650/
12,5 dg teljes kiorlésu rozsliszt
12,5 dg teljes kiorlésu tonkolyliszt
1 evokanál sikér /nálunk lepok /
3,3 dl langyos víz /fugg a liszttol, néha pár csepp még kell/
0,5 dl olaj
1 evokanál ecet
1 púpozott kiskanál só
1 kiskanál porcukor /xilit/
2 dg friss éleszto
1 evokanál egész koménymag /lehet tobb is/
1 evokanál szezámmag /lehet tobb is/
magvak tetszés szerint /nekem nem volt itthon/
A kenyérgép aljába beontjuk a vizet, olajat, ecetet és a sót.
Pontosan kimérjuk a liszteket, belekeverjuk a sikért,és beleszórjuk a gépbe, majd a tetejére szórjuk a cukrot /xilitet) és a szétmorzsolt friss élesztot.. Mikor szépen osszeáll a tészta, fokozatosan beleszórjuk a magvakat.
A gép bedagasztja és megkeleszti, ez másfél óra.
A tésztát kiborítjuk az ustbol, átgyúrjuk, majd a formába helyezzuk és a duplájára kelesztjuk. A tetejét bekenjuk vízzel, megszórjuk magvakkal és 180 fokon kb. 50 perc alatt megsutjuk. Ha esetleg gyorsan pirulna, takarjuk le!
Mivel formában sutom a kenyeret, ezt beleteszem egy tepsibe, amibe kb, két deci vizet ontok, a gozre nagy szukség van a kenyérsutésnél.
Ha megsult, átkenjuk vízzel és rácson hagyjuk kihulni.
Már kipróbáltam a háromfajta lisztet egyenlo arányban is adagolni, finom konnyu, nagyon jó ízu kenyeret kaptam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.