Ha Bio vegyszermentes almákat használsz akkor elég ha megmosod, ha nem vegyszermentes, akkor érdemes meghámozni őket!
Vágd őket ketté, a magházukat távolítsd el, és nagyon vékonyan szeleteld fel őket!
A leveles tésztával bélelj ki egy kisebb pite formát!
A tésztával gyorsan kell dolgozni, mert a melegtől hamar elveszti a formázhatóságát!
Nem kell kinyújtani, csak egyszerűen vedd ki a zacskójából és ügyesen vágd körbe, vagy tedd a tepsibe ha abban sütöd!
A tészta leeső részeit felhasználhatod, ha almarózsát készítesz a kör alakú sütemény a közepébe.
Az almarózsához a vékonyra szelt almakarikákat pár pillanatra tedd forrásban lévő vízbe, ahol gyorsan megpuhul, és hajlékonnyá válik!
A tészta alját kend be vékonyan a dzsemmel, szórd meg fahéjjal, és az alma karikákat helyezd el rajta szépen körkörösen.
Ezután, még mielőtt beteszed a sütőbe, szórd meg fahéjjal, egy kevéske cukorral, vagy eritrittel!
Sütés közben ízlésed szerint kenegesd be a meggy dzsemmel!
Kb 30-40 perc alatt sül készre.
A sütés közepénél érdemes alufóliával letakargatni a széleit, és a "rózsa közepét", mert ezeken a helyeken sokkal gyorsabban megpirulhat a tészta.
Ha több mint 4 tagú a családod, ajánlom hogy két adaggal süsd meg kocka, vagy téglalap alakú tepsiben, mert hidegen is nagyon finom, és biztos el fog fogyni!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.