1 nagyobb vagy 2 közepes cukkini
1 fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
2 tojás
4-5 ek liszt
fél csokor petrezselyemzöld
6-7 ek zsemlemorzsa
fokhagymás pecsenye fűszerkeverék
só, bors
A cukkinit meghámozzuk, kibelezzük (ha kell) és lereszeljük. Megsózzuk, hagyjuk állni néhány percig. Ha sietünk, akkor kézzel jól kinyomkodjuk a levét és egy keverőtálba tesszük. Apró kockákra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Felapritjuk a petrezselyemzöldet. Az összes hozzávalót összekeverjük a cukkinivel. Ha szükséges (túl hig), tehetünk bele lisztet vagy zsemlemorzsát. 1-1 evőkanálnyi masszát a felforrósitott olajban elsimitunk. Közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Konyhai papirtörlőre szedve leitatjuk a cukkinifasirtokról a felesleges olajat.
TIPP: Tehetünk bele kukoricát, reszelt sajtot, szezámmagot is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.