A piskótatésztához:
3 db tojás
2 cl víz
3 tetőzött evőkanál porcukor
3 tetőzött evőkanál liszt (fele rétes-,fele daraliszt)
2 púpozott kiskanál kakaópor
margarin a forma kikenéséhez
liszt a kiszóráshoz
A diókrémhez:
100 gr őrölt dióbél
2,5 dl tej
2 evőkanál porcukor
reszelt citromhéj
Cukkíni lekvár (narancs lekvár, barack lekvár)
a tészta kenéséhez
Tejszínhab a torta tetejére.
A piskótatésztát szokásos módon elkészítem:
A tojásokat szétválasztom, a sárgákat vízzel, cukorral habosra keverem (én mixerben szoktam), a fehérjékből kemény habot készítek.
Először a kikevert sárgákat keverem össze a liszttel, és a kakaóporral, azután óvatosan hozzákeverem a tojások habját.
A masszát egy kikent, kiszórt tortaformában egy előmelegített sütőben megsütöm.
A forrásban lévő tejbe gyorsan belekeverem az őrölt diót, pár pillanatig főzöm, félreteszem, belekeverem a cukrot, majd amikor kihűlt egy citrom reszelt héját.
A kihűlt tésztát jól megkenem a lekvárral, egy félórát állni hagyom, majd a kihűlt diókrémmel, azután a tejszínhabbal ( a tejszínhabot friss tejszínből, vagy tejszínhabporból készítem, természetesen habfixáló hozzáadásával.
A kész tortát díszítésképpen megszórom egy citrom reszelt héjával.
Ez egy nagyon egyszerű és finom torta.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.