50 dkg liszt
3 dl tej
3 g élesztő
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 ek cukor
Csipet só
3 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
20 dkg lekvár
Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a sóval, porcukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a citrom reszelt héját és a 3 tojás sárgáját.
Kidagasztjuk, majd meleg helyen 30 percen át pihentetjük.
Lisztezett deszkára tesszük, majd újból átgyúrjuk, ha ragad teszünk meg hozzá lisztet.
Kinyújtjuk, majd 5x10 cm-es téglalapokat vágunk belőle, amit lekvárral töltünk meg.
Kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, tetejét olvasztott vajjal lekenjük.
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Ha megsült, porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp1:
Robotgéppel (tésztához való keverőfejjel) is elkészíthető, ha valaki nem szereti maga dagasztani a tésztát.
Tipp2:
Sütésálló lekvárral is finom, de a házi baracklekvárral a legjobb!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.