65 dkg liszt
28 dkg sertészsír/nem olvasztott/
2 tojás sárgája
2 dkg élesztő
3 dl tej
csipet cukor
1 tk.só
1 ek tejföl
A liszthez adjuk a zsírt, összemorzsoljuk,majd az élesztőt feloldjuk a tejben, nem kell melegíteni, csak összekeverni és a többi hozzávalóval közepes állagú tésztát gyúrunk.
Az elején lehet, hogy ragadni fog kicsit, de addig gyúrjuk, míg elválik a tál falától.
Kiborítjuk deszkára, kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, 3-4 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. tepsibe rakjuk, kelesztjük(fél óra), tojással lekenjük és előmelegített sütőben 175 fokon 30 perc alatt megsütjük. (ebből az adagból 2x 35x 40cm-es tepsivel lett)
Nagyon finom, ropogós, enyhén sós rágcsa, hasonlít a kréker-hez.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.