500 g liszt
2 dkg éleszto
3-4 dl langyos tej
só, koménymag
Kenéshez:
6 dkg olvasztott Rama margarin
1 tojás
Az élesztot langyos tejben felfuttatjuk 1 kk kristálycukorral. A lisztet osszekeverjuk a tobbi hozzávalóval, az élesztos tejjel és rétestészta állagú tésztát dagasztunk.
4 cipót formázunk, kerekre kinyújtjuk és megkenjuk az olvasztott Rámával. Mindegyiket 8 háromszogre vágjuk, kívulrol befelé haladva feltekerjuk, kifliket formázunk, sutopapíros tepsire rakjuk. Felvert tojással megkenjuk a tetejuket, koménymaggal megszórjuk, majd pihentetjuk, kelesztjuk. Forró elomelegített sutoben megsutjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.