Nagyon guszta! A töltelék hozzávalóiból kimaradt a puding!:) Recept mentve!
50 dkg liszt
1 RAMA
tejfel
1/2 cs sütőpor
20-25 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
és egy kevés citromlé
1 cs vanilincukor
töltelék
50 dkg túró
15 dkg cukor
2 tojás sárgája
és habja
citrom reszelt héja
és egy kis leve
2 ek pudingpor / tejszínes /
A tészta hozzávalóit összeállítom és hűtőbe teszem, minimum egy óra hosszát.
A tésztát ketté veszem, az egyik cipót vékonyra kinyújtom és tepsibe teszem villával megszúrkálom a lapot.
A túró tölteléket elkészítem. A tésztából maradt tojásfehérjét is hozzáadom a két fehérjéhez és vanilincukorral és egy kis citromlével kemény habbá verem.
/ Én nem szoktam sót beletenni :) /
A túrót óvatosan összekeverem a felvert fehérjével és ráborítom a tésztára.
A második cipót is kinyújtom, olyan nagyra, hogy beborítsa a túrótölteléket.
Tetejét villával megszúrkálom és közepes hőmérsékleten - 175°C - körülbelül 30 percig sütöm.
/ én nem szoktam előmelegíteni a sütőt /
Elvileg másnap kellene megszórni porcukorral és felszeletelni. :) De alig várjuk , hogy meózni lehessen :)
Jó étvágyat !
Nagyon guszta! A töltelék hozzávalóiból kimaradt a puding!:) Recept mentve!
Köszönöm, hogy szóltál ! Már kijavítottam :)
Nagyon jó mentettem és kipróbálom majd, hasonlót szoktam készíteni csak ott szórni kell rá a dolgokat.
konnyu, es jol is nez ki. Gondolom, finom is
Gyakran szoktam készíteni, mert finom és nagyon hamar elfogy. :) A tésztáját hamar össze lehet állítani és én bátran használom a citrom levét és héját is :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.