Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Egyszerű zöldborsóleves májgombóccal

felvitel dátuma: 2016-02-25 15:26:55       mai nézettség: 1       nézettség: 2005
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

*3 egész csirkemáj

*1 kis csokor friss petrezselyemlevél

*2 nagyobb tojás

*1 kk házi fokhagymakrém

*0,5 kk

*1/3 kk őrölt bors

*3 csapott ek liszt

*3 csapott ek zsemlemorzsa

*2 ek olaj

Továbbá:

*3 nagyobb sárgarépa

*3 kisebb petrezselyem

*1 közepes karalábé

*6 nagyobb darab krumpli

*2 dl zöldborsó (házilag eltett mirelit)

*1 közepes fej vöröshagyma

*3-4 ek olaj

*1 kk só

*1 nagy csipet őrölt bors

*1 tk fűszerpaprika

*1 tk házi ételízesítő(esetleg 1 leveskocka)

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Először a gombócokhoz a megtisztított csirkemájat egy kisebb vágódeszkán egy kés tompa felével elkaparjuk. Hozzáadjuk az apóra vágott friss petrezselyem levelet, a sót, a borsot, a fokhagymakrémet, a tojásokat, jól elkeverjük.

Beleszórjuk a lisztet és a zsemlemorzsát és alaposan összeforgatjuk, félretesszük.

A megtisztított zöldségeket előkészítjük, a krumplit és a karalábét felkockázzuk, a répát és a petrezselymet karikára vágjuk. (Nekem vastag volt a répa, ezért fél karikára vágtam.)

A vöröshagymát apróra kockázzuk és az olajon üvegesre pirítjuk, majd rászórjuk a répát, a karalábét és a petrezselymet. Felengedjük bőven vízzel és ízesítjük a fűszerekkel.

Ha már majdnem puhák a zöldségek, akkor egy kiskanál segítségével a májas masszából kis adagokat a forró levesbe engedünk, majd hozzáadjuk a krumplit és a zöldborsót is.

Mérsékelt lángon addig főzzük, míg a galuska és a zöldségek is megpuhulnak.

Ha szükséges, még ízesítjük sóval, illetve borssal.

Melegen, azonnal kínáljuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.