Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldség étel receptek » Egyszerű zöldséges aszpik

felvitel dátuma: 2012-02-14 10:22:58       mai nézettség: 1       nézettség: 2633
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

5 dkg brokkoli
5 dkg karfiol
5 dkg spárga
5 dkg zöldbab
egy kis fej vöröshagyma 
4 gerezd foghagyma
2 leveskocka
, bors, petrezselyemzöld, paradicsom
1 zöldpaprika
2 zacskó zselatinpor
új hagyma
chilipaprika
Citromkarika és lilahagyma a díszítéshez
1 kv citromlé
pár csepp ecet

Előkészületi idő: 0 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

Egy fazékba vizet  / 4 l / engedek és belerakom a zöldséget: brokkolit, karfiolt, spárgát, zöldbabot.
Ízesítöként teszek bele egy fej hagymát, és 4 gerezd foghagymát, 2 leveskockát, sót, borsot, petrezselyemzöldet, paradicsomot, 1 zöldpaprikát. Felteszem föni.
Ez kb. 35 perc, inkább legyen a zöldség roppanós, minthogy túlfött.
Ezután a zöldségeket leszüröm egy tálba. A
leves levét /elég a fele is/ egy lábasba szüröm és kissé hülni hagyom
Majd ha langyos, akkor egy merökanállal kiveszek belöle és abba belekeverek 2 zacskó zselatinport.
Jól elkverem és hozzáöntöm a leveshez.
Ezután felteszem föni, de csak addig amíg forrni nem kezd.
Forralni nem szabad mert a zselatin elveszti hatékonyságát.
Amikor forrni kezdene leveszem és hülni hagyom. Ezután kis tálakba belerakom a zöldségdarabokat, ha kisebbek, akkor esztétikusabb lesz.
Brokkolit, karfiolrózsákat, spárgadarbokatzöldbabdarabokat, egy gerezd paradicsomot, zöldpaprikakarikát, retekszeketeket, újhagymakarikákat, chilipaprika darabokat és petrezselyemzöldet helyezek el a kis tálban szépen , dekoratívan.
Amikor a leveslé már nem túl forró, akkor szépen rákanalazom a zselatinos levet és hideg helyre teszem.
Citromkarikával és lilahagymakarikákkal tálalom Sózomborsozom esetleg citromlével, ecettel locsolom meg. 

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Veggie 2013 november 14

A gond csak az, hogy a zselatinpor általában marha- vagy sertéscsontból készül, tehát ez a recept NEM vegetáriánus. Felmerül a kérdés a leveskockával kapcsolatban is...

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.