A gond csak az, hogy a zselatinpor általában marha- vagy sertéscsontból készül, tehát ez a recept NEM vegetáriánus. Felmerül a kérdés a leveskockával kapcsolatban is...
5 dkg brokkoli
5 dkg karfiol
5 dkg spárga
5 dkg zöldbab
egy kis fej vöröshagyma
4 gerezd foghagyma
2 leveskocka
só, bors, petrezselyemzöld, paradicsom
1 zöldpaprika
2 zacskó zselatinpor
új hagyma
chilipaprika
Citromkarika és lilahagyma a díszítéshez
1 kv citromlé
pár csepp ecet
Egy fazékba vizet / 4 l / engedek és belerakom a zöldséget: brokkolit, karfiolt, spárgát, zöldbabot.
Ízesítöként teszek bele egy fej hagymát, és 4 gerezd foghagymát, 2 leveskockát, sót, borsot, petrezselyemzöldet, paradicsomot, 1 zöldpaprikát. Felteszem föni.
Ez kb. 35 perc, inkább legyen a zöldség roppanós, minthogy túlfött.
Ezután a zöldségeket leszüröm egy tálba. A
leves levét /elég a fele is/ egy lábasba szüröm és kissé hülni hagyom.
Majd ha langyos, akkor egy merökanállal kiveszek belöle és abba belekeverek 2 zacskó zselatinport.
Jól elkverem és hozzáöntöm a leveshez.
Ezután felteszem föni, de csak addig amíg forrni nem kezd.
Forralni nem szabad mert a zselatin elveszti hatékonyságát.
Amikor forrni kezdene leveszem és hülni hagyom. Ezután kis tálakba belerakom a zöldségdarabokat, ha kisebbek, akkor esztétikusabb lesz.
Brokkolit, karfiolrózsákat, spárgadarbokat, zöldbabdarabokat, egy gerezd paradicsomot, zöldpaprikakarikát, retekszeketeket, újhagymakarikákat, chilipaprika darabokat és petrezselyemzöldet helyezek el a kis tálban szépen , dekoratívan.
Amikor a leveslé már nem túl forró, akkor szépen rákanalazom a zselatinos levet és hideg helyre teszem.
Citromkarikával és lilahagymakarikákkal tálalom Sózom, borsozom esetleg citromlével, ecettel locsolom meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.