Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert étel receptek » Ekler hattyú

felvitel dátuma: 2012-10-08 16:47:58       mai nézettség: 1       nézettség: 1754
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 dl víz

10 dkg vaj

10 dkg liszt

1 csipet

4 tojás

Krém

3 dl tejszín ( vagy 2 tasak tejszínhabpótló por)

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

Égetett tésztát készítünk. A vizet felforraljuk, beletesszük a vajat és a sót, amikor a vaj felolvadt hozzáadjuk a lisztet és addig kavarjuk, amíg elválik az edény falától. Még melegen belekavarunk egy tojást majd hagyjuk kihűlni. Ekkor egyenként hozzáadjuk a többi tojást, mindegyikkel addig kavarjuk, amíg teljesen felveszi a tojást. Az utolsó tojást felverjük és fokozatosan adjuk hozzá és csak annyit, hogy ne folyjon szét a massza (ez függ a tojás méretétől és a liszt minőségétől).
Csillagcsöves nyomózsákból sütőpapírra elnyújtott szív alakú, vagy egyik végén kissé elszélesedő ovális formát nyomunk ( 7-8 cm hosszú és 4 cm széles), egymástól megfelelő távolságra, mert megnőnek. Előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük, az ajtót nem nyítogatjuk, amikor szép rózsaszínű lezárjuk a sütőt és még 5 percig bent hagyjuk a tésztát. Kb 12-14 db hattyú lett.
 A maradék tésztából a legkisebb formával kérdőjeleket nyomunk a sütőpapírra, majd ezt is megsütjük. Ez lesz a fej. Vigyázzunk ez gyorsabban sül (10-15 perc).
Amíg sül a tészta elkészítjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
 Amikor  a tészta kihűlt éles késsel levágjuk a tetejét, majd hosszában középen, ollóval félbe vágjuk, ez leszkét szárnya.
Nyomózsákkal a tejszínhabot a sütibe nyomjuk, beleállítjuk a fejet, majd ráhelyezzük a szárnyakat. Egy-egy csepp olvasztott csokival megrajzoljuk a szemet és a csőrt. Megszórhatjuk porcukorral.
 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.