Szia, Jutkám! Ez nagyon jó!!!! Pontosan nekünkvaló!!!!!!! Köszi a receptet!
1 dl. olaj
10 dkg tönkölybúza fehérliszt
4 db tojás
1 csipet só
1 kk. xilit
1 tasak Dr.Oetker vaniliakrémpor
8 dl tej
tejszinhab
1 dl olajat 1 dl vízzel felforralunk, beletesszük a sót és a xilitet.
Amikor forr, állandó keverés mellett beleöntjük a lisztet és addig kavarjuk, míg a massza elválik az edény falától. Kb. 1-2 perc.
Ezután levesszük a tűzről és keverőgéppel keverjük tovább, közben egyenként beleütjük a tojásokat.
Ezután a masszát nyomózsákba töltjük és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egymástól 5-6 cm távolságra nyomjunk belőle 8-10 cm-es rudacskákat. / Én kétszer mentem végig a rudacskákon, hogy magasabb legyen/
Egy vizes ecsettel minden rudacska tetejét kenjük meg, majd tegyük 200C°-os sütőbe 15 percre.
Ezután a vaniliakrémport öntsük egy mélyebb tálba, majd a 8 dl tejet öntsük rá és 3 percig keverőgép közepes fokozatán keverjük, habositsuk. A végén 15 percre tegyük hűtőbe.
A kihült rudacskák tetejét levágjuk egy éles késsel, belsejüket megtöltjük a vaniliakrémmel és tejszinhabot nyomunk rá. a tejszinhabra visszatesszük a levágott tetőt. Aki szereti porcukorral is megszórhatja a kész sütit.
Az égetett tészta receptjét a Blikk Nők Konyha c. újságban találtam és azt alakítottam vaniliakrémes eklerfánkká.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.