Sárga tésztához
10 dkg Teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
10 dkg Teljes kiőrlésű búzaliszt
1/2 dl tej kb - +
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál eritrit vagy cukor, Ha édesebben akkor 3 -4 evőkanál
1 Nagy tojás
csipetnyi só
3 dkg Olvasztott Ráma
1 cs vaníliás cukor
Kakaós tésztához
7,5 dkg Teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
7,5 dkg Teljes kiőrlésű búzaliszt
2 evőkanál holland kakaópor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál eritrit v cukor ha édesebben akkor 3-4 evőkanál
1 nagy tojás
2 dkg Olvasztott Ráma
1 cs vaníliás cukor
kevés tej az össze gyúráshoz
vaníliás cukor kristálycukorral keverve bele mártani a kifliket
olaj a kenéshez
Elkészítés
40-50 perc
Tálba tesszük a száraz alapanyagokat, elkeverjük.Rámát felolvasszuk, bele tesszük a tojást,és annyi tejet hogy könnyen gyúrható legyen.Ugyanígy járunk el a kakaós tészta összeállításnál is, majd 4 egyforma cipóra osszuk, és köralakra kinyújtjuk. Majd barna lap aljára, a sárga lapot a tetejére rakjuk ,össze sodorjuk majd elvágjuk 8 felé. Feltekerjük sütőlemezre rakjuk.
Tetejét megkenjük olajjal ,és tányérba tesszük A cukorféléket ebbe a tetejét bele mártjuk rá ragadjon a cukor.Sütőbe 170-180 c fokon sütjük még szépen megemelkednek, és enyhe szép színt kap.
Ebből a mennyiségből 16 db kifli jön ki Lezárt dobozba sokáig el áll.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.