Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert étel receptek » EMELETES ÉLVEZET

felvitel dátuma: 2014-10-25 11:25:15       mai nézettség: 1       nézettség: 1098
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

Készítek 3db piskótalapot (külön sütve). A narancs színt ételfestékkel készítettem (piros+citromsárga megfelelő arányban keverve)

Piskóta hozzávalók egy laphoz:

3 db tojás

3 ek porcukor

3 ek finomliszt

3 ek víz

0,25 csomag sütőpor

vaj, liszt a forma kilisztezéshez

 

Amikor kisültek a lapok, az első lapot visszahelyezem a tepsibe és megkenem a meggypéppel,

majd babapiskótából keretet építek a piskóta szélén, hogy középre önthessem a többi meggypépet.

 

Meggypép hozzávalók:

0.5kg meggy

0.5dl meggyszörp

cukor ízlés szerint

2cs. zselatin

 

A magozott meggyet pürésítem, hozzáadom a szörpöt és ízlés szerint cukrot. Mielőtt beletenném a zselatint, kiveszek belőle annyit, hogy  a maradék két piskótalapot meg tudjam kenni vele. Most beleteszem a zselatint és ráöntöm a babapiskótával körbekerített piskótalapra, majd hűtőbe teszem.

 

Közben elkészítem a vanília krémet

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 8 ek cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál keményítő
  • 4 db tojássárgája
  • 6 csomag vaníliás cukor
  • Vanília aroma (ízlés szerint)
  • 0,25dkg vaj

elkészítés

  1. Minden hozzávalót összekeverünk
  2. Felfőzzük, és addig főzzük, ameddig megsűrűsödik, és pudingszerű lesz.
  3. Kihűtjük a krémet és belekeverjük a vajat.

 

Amikor a meggypép megdermedt, rásimítjuk a vanília krémet és rátesszük a következő piskóta lapot, ezt megkenjük a félre tett meggyel, majd mehet vissza a hűtőbe.

Most elkészítjük a csoki krémet

Hozzávalók:

  • 0,5 l tej
  • 7 ek cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál keményítő
  • 2 db tojássárgája
  • 6 evőkanál  cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 0,125dkg vaj

elkészítés

  1. Minden hozzávalót összekeverünk
  2. Felfőzzük, és addig főzzük, ameddig megsűrűsödik, és pudingszerű lesz.
  3. Kihűtjük a krémet és belekeverjük a vajat.

 

Amikor kész a csoki krém, rákenjük a piskótára. Az utolsó lapot úgy kenjük meg, hogy a megkent rész ne a tetejére kerüljön (nem kell eláztatni, mert akkor nem lehet dolgozni vele) rátesszük a csoki krémre és ezzel készen vagyunk. Mehet a hűtőbe 2 órára és csak utána szeleteljük, tejszínhabbal tálaljuk. Az élvezetek fokozása érdekében készíthetünk hozzá még csoki öntetet J

Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:

Készítek 3db piskótalapot (külön sütve). A narancs színt ételfestékkel készítettem (piros+citromsárga megfelelő arányban keverve)

Piskóta hozzávalók egy laphoz:

3 db tojás

3 ek porcukor

3 ek finomliszt

3 ek víz

0,25 csomag sütőpor

vaj, liszt a forma kilisztezéshez

 

Amikor kisültek a lapok, az első lapot visszahelyezem a tepsibe és megkenem a meggypéppel,

majd babapiskótából keretet építek a piskóta szélén, hogy középre önthessem a többi meggypépet.

 

Meggypép hozzávalók:

0.5kg meggy

0.5dl meggyszörp

cukor ízlés szerint

2cs. zselatin

 

A magozott meggyet pürésítem, hozzáadom a szörpöt és ízlés szerint cukrot. Mielőtt beletenném a zselatint, kiveszek belőle annyit, hogy  a maradék két piskótalapot meg tudjam kenni vele. Most beleteszem a zselatint és ráöntöm a babapiskótával körbekerített piskótalapra, majd hűtőbe teszem.

 

Közben elkészítem a vanília krémet

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 8 ek cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál keményítő
  • 4 db tojássárgája
  • 6 csomag vaníliás cukor
  • Vanília aroma (ízlés szerint)
  • 0,25dkg vaj

elkészítés

  1. Minden hozzávalót összekeverünk
  2. Felfőzzük, és addig főzzük, ameddig megsűrűsödik, és pudingszerű lesz.
  3. Kihűtjük a krémet és belekeverjük a vajat.

 

Amikor a meggypép megdermedt, rásimítjuk a vanília krémet és rátesszük a következő piskóta lapot, ezt megkenjük a félre tett meggyel, majd mehet vissza a hűtőbe.

Most elkészítjük a csoki krémet

Hozzávalók:

  • 0,5 l tej
  • 7 ek cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál keményítő
  • 2 db tojássárgája
  • 6 evőkanál  cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 0,125dkg vaj

elkészítés

  1. Minden hozzávalót összekeverünk
  2. Felfőzzük, és addig főzzük, ameddig megsűrűsödik, és pudingszerű lesz.
  3. Kihűtjük a krémet és belekeverjük a vajat.

 

Amikor kész a csoki krém, rákenjük a piskótára. Az utolsó lapot úgy kenjük meg, hogy a megkent rész ne a tetejére kerüljön (nem kell eláztatni, mert akkor nem lehet dolgozni vele) rátesszük a csoki krémre és ezzel készen vagyunk. Mehet a hűtőbe 2 órára és csak utána szeleteljük, tejszínhabbal tálaljuk. Az élvezetek fokozása érdekében készíthetünk hozzá még csoki öntetet J

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.