1/2 kg eper
20dkg cukor
1 l víz
kis db tejszín
1 cs habpor
1/2 dl tej hozzá
3 dl tej
3 e. k. buzadara
2 e.k. liszt
Epret , cukrot és a vizet össze főzöm. Majd le turmixolom. Ki keverem a lisztet és a tejszint és újból felfőzöm. Majd elkészítem a tejbegrizt és félre teszem kihülni. Ha ki hült akkor kicsi golyókat készítek belőlle, ez elég kemény gríz lesz. Ez lessz a leves betétje.
A tálalásnál a tejszinhabport felverem és a tetejére kanalazom. Gyórsan elkészül és nagyon finom, de bármilyen gyümölcs megfelel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.