Piskóta:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál víz
4 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál sütőpor
krém:
2 csomag eper pudingpor
8 dl tej
8 evőkanál cukor
Tetejére:
10 dkg szeletelt eper
1 csomag színtelen torta zselépor (11 g)
2.5dl víz
2 evőkanál narancs lekvár
A tojsokat ketté választjuk,a fehérjéjét külön felverjük habbá,de nem keményre.A többi piskóta anyagot,csak jól összekeverjük.
A felvert fehérje felével a masszát rendesen összekeverjük,a másik felével viszont finoman,hogy ne törjön össze a hab. 170 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
A krém hozzávalóit jó sűrűre megfőzzük,hogy szinte a kanál megálljon benne,ráüntjük a piskótára.
A zselé anyagokat összekeverjük,forrásig melegítjük,majd az eperrel kidíszitett tortára öntjük mikor már kezd bőrösödni. A hűtőbe 2 óráig dermesztjük.
Megjegyzés: mielőtt az oldalsó kapcsos formát levesszük,ne felejtsük el éles késsel a széleit körbe vágni,hogy szépen tudjon elválni !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.