1kg friss, vagy fagyasztott eper (szamóca), 2cs. tortabevonó zseletin, 0.5 l. Hullala habtejszín, 5 ek. cukor.
A szamócából 1-2 szemet ki kell venni a díszítéshez és a többit összeturmixolni.
A levéből szűrővel fel kell fogni 0.5l-t (lehet helyettesíteni szörppel is),és a cukorral felfőzni. 1cs. beáztatott tortabevonó zselatinnal zselét készíteni és egy tepsibe öntve megdermeszteni.
A gyümölcs sűrűjéhez szintén adok 1cs. zselatint és dermedés után jól összetöröm.
Felverem a Hullala habtejszínt és beleforgatom a gyümölcsvelőt.
A léből készült zselét felkockázom és a hab tetejére szórom.
Díszítésnek menta levelet (ha nincs, akkor valami semleges ízű levelet) és a félretett epret használom fel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.