Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Eperhabos csokitorta (szülinapi)

felvitel dátuma: 2016-02-08 07:44:08       mai nézettség: 2       nézettség: 1504
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

22 db tojás, 20 kanál liszt, 2 kanál porkakaó, 22 kanál porcukor, 2 db sütőpor, 3 db vaniliáscukor, 2 db csokipudingpor, 1 db eper pudingpor, 1 l tej, 20 dk Rama margarin, 1 vaj + 2 kanál porcukor3dl habtejszín, 1 doboz eper (nem kaptam ezért málnát vettem) Marcipán massza (kb 500gr) Vanilia aroma,csipet fahéj, 30 dk fehércsoki,

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

3 db piskótát sütöttem, a kakaós 10 tojásból, 10 k0nál porcukor, 8 kanál liszt 1 db sütőpor 2 kanál kakópor a nagy kapcsos formában előmelegített sütőben 200 fokon, majd 170-180 fokon tűpróbáig. Majd kerestem egy méretben megfelelő fém teflonlábast, mivel a tetejére kellett  2 db kissebb piskótát sütnöm, a 2x6 tojásból,porcukor, liszt, 2x  1/2 sütőporból. Amikor kisűltek, kihűltek, akkor a csokist 3 részre vágtam és betöltöttem az előzőleg megfőzött  2 db csokipuding, 7dl tejjel, 20 dk Ráma 7 kanál porcukor, vanilia aroma, csipet fahéj, tortakrémmel, egy kicsit hagytam hogy majd a tortát kívűl körbe és a tetejét letudjam kenni. Hűtőbe tettem másnapig, hogy jól összeálljon. Az eperpudingot megfőztem 3 dl tejjel és kihűtöttem, majd 2 dl felvert tejszínhabbal kevertem és betöltöttem a 2db 2 részre vágott sárga piskótalapokat, majd ezt is hűtöttem másnapig. a Csokispiskótát körbe kentem második napon és a tetejét is a maradék krémmel, és a tetejére helyeztem a kicsit oválisra kialakított eperhabos piskótát, amit a vaj és porcukor keverékével vékonyan körbe lekentem.  A marcipánból próbáltam rózsát kialakítani a felső részre, az alsóra meg  készítettem fehér csokiból egy körbe dekorációt, ami sajnos eltördelődött amikor felraktam volna, mert vastagra készítettem és nem hajlott  a torta oldalára. Ezért habtejszínnel és málnával,  dekoráltam, egy picit javítva  a hibámat. Nem lett túl szép, de nagyon nagy sikere volt!

Szakács: Etelka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.