Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Először a kakaós kevert tésztát készítjük el.
A lisztet egy tálba szitáljuk, belekeverjük a kakaóport és a sütőport.
Egy másik tálkában megolvasztjuk a margarint és a tojással, cukorral habosra kavarjuk.
A két részt összeforgatjuk.
A tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű tésztává keverjük.
Egy közepes méretű tepsit (24*39 cm) kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd egy közepes méretű pogácsa szaggatóval (6 cm-eset használtam) korongokat vágunk.
A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel és mérsékelt lángon kb. 5 perc alatt sűrű péppé főzzük, hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral kikeverjük, majd összeforgatjuk a kihűlt főzött krémmel.
Az epret alaposan megmossuk, a zöld részeket eltávolítjuk és pépesítjük, a krémhez keverjük.
Két korongot összeragasztunk némi krémmel, majd körben is lekenjük, a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Amikor minden torony elkészült, a maradék krémet elosztjuk szépen a tetejükön.
Eperrel és menta levélkékkel, valamint tortadarával díszítjük.
Mindenképpen hűtőben ajánlott tárolni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.