· 1,25 kg eper
· 0,5 kg cukor
· 1 zacskó Quittin 2:1 zselésítőszer
Ez az adaghányad egy adagra vonatkozik. Ha pl. 5 kg eperből készítünk lekvárt, 4 zacskó Quittin kell és 2 kg cukor kell.
Az elkészítése egyszerű, bár kicsit macerás. Az epret megmossuk a levelet, szárát eltávolítjuk. Feldaraboljuk (nem kell túl apróra), és el kezdük főzni. Főzés közben hozzáadjuk a Quittint és állandó keverés mellett fellforraljuk. Ha valaki pépesen szereti a lekvárt, a Quittin előtt botmixerrel még a jobban áttörheti. Ha felforrt hozzáadjuk a cukrot és forrástól számított 5 percig főzzük. Ezután az előre jó alaposan elmosott üvegekbe peremig öntjük és jól lezárjuk. Fontos jól telerakni az üveget, hogy ne romoljon meg a lekvár. Hagyjuk kihűlni és utána már lehet is enni!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.