jol hangzik!kiprobalom!
Hozzávalók:
kis tepsi adag /20x27cm/
a tésztához:
18 dkg liszt
6 dkg porcukor
12 dkg margarin
1 tojás sárga
késhegynyi szódabikarbóna
a tetejére:
30 dkg eperlekvár /pl. nagymama lekvár/
10 dkg vaj
18 dkg kókuszreszelék
15 dkg porcukor
4 evőkanál rum
a mázhoz:
10 dkg csokoládé
2dkg vaj vagy 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd hozzáadom a porcukrot és a tojás sárgát. Összegyúrom, majd egy fél órára a hűtőbe teszem. Később kinyújtom és a tepsibe helyezem, majd rákenem a lekvárt és 25-30 perc alatt közepes tűznél megsütöm.
Amíg sül, addig a vajat felolvasztom és hozzákeverem a belevalókat, majd a kihűlt tésztára kenem
A csokoládét felolvasztom, hozzáadom a vajat, vagy olajat és a süti tetejét bevonom vele.
Nagyon finom, egyszerű, gyors süti és több napig eláll! Persze, ha közben el nem fogy!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.