· Piskótához
7 db tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
7 ek. víz
1 dl eper bor én eper mézeset használtam
· Habhoz
5 dl hullala tejszín
3 kanál porcukor tejszín édesítéséhez
30 -40 szem eper ízlés szerint
Elkészítés
1.Piskótát sütünk 7db tojásból. A 7 db tojásfehérjét felverjük a porcukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet az eperbort és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet keverjük lassan bele.
2.Ezt a masszát tepsibe öntjük és megsütjük, 20-25 perc alatt .
3.A tejszínt felverjük az eperből 10 szemet össze turmixolunk majd hozzá adjuk a tejszínhez jó kemény habbá keverjük ki . Porcukorral ízesítjük.
4.A kihűlt piskótára felszeletelt epret rétegezünk és rákenjük a tejszínes krémet .
Fantáziánk szerint díszíthetjük én most a saját készítésű fondant virágokkal díszítettem .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.