Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert étel receptek » EPERTORTA

felvitel dátuma: 2013-05-22 19:37:46       mai nézettség: 1       nézettség: 863
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

 

Piskótához

·                         8 db tojás 

 

·                         8 evőkanál cukor 

 

·                         8 evőkanál liszt 

Tejszínes eperkrémhez

eper (fagyasztott is lehet

·                         500 g eper fagyasztott is lehet

 

·                         85 g porcukor

 

·                         1/2 citrom leve

 

·                         500 ml habtejszín alaposan behűtött

 

·                         2 tasak zselatin instant

A díszítéshez

eper (fagyaszott is lehet)

 

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

 

1.               A nyolc tojásból piskótát sütünk. A tojások fehérjéből a cukorral és pici sóval géppel kemény habot verünk. Ezután lassabb fokozatra váltunk és óvatosan, egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd apránként a lisztet is beleszórjuk és elkeverjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.

2.               Ezután előkészítünk egy kb. 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek.

3.               Elkezdjük készíteni a krémet. Az epret, a porcukrot és a citromlevet egy tálba tesszük, majd botmixerrel, vagy turmixgéppel teljesen simára turmixoljuk.

4.               A tejszínhabot kemény habbá verjük az instant zselatinnal.

5.               A másik zselatint alaposan keverjük el az epres turmixban.

6.               Ezután lassú mozdulatokkal az epres alapot a tejszínhabhoz keverjük.

7.               Az egyik piskótát belehelyezzük a kibélelt tortaforma aljába, majd félbevágott epreket rakunk . Megkenjük a tejszínes krém 1/3-ad részével. Ezután ismét piskóta, eper, krém a sorrend, majd a végére a piskóta, krém és erre helyezzük az eperszeleteket.

8.               Ezután 2 órára hűtőbe tesszük a tortát. Ha megdermedt, kivesszük a tortaformából, levesszük róla a papírt és már fogyasztható is.

 

Készíthetjük egy eperpudingos krémmel töltve is. (pudingpor felfőzve + 20 dkg margarin és 20 dkg porcukor keverékével).

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.