· 8 db tojás
· 8 evőkanál cukor
· 8 evőkanál liszt
eper (fagyasztott is lehet)
· 500 g eper fagyasztott is lehet
· 85 g porcukor
· 1/2 citrom leve
· 500 ml habtejszín alaposan behűtött
· 2 tasak zselatin instant
eper (fagyaszott is lehet)
1. A nyolc tojásból piskótát sütünk. A tojások fehérjéből a cukorral és pici sóval géppel kemény habot verünk. Ezután lassabb fokozatra váltunk és óvatosan, egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd apránként a lisztet is beleszórjuk és elkeverjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.
2. Ezután előkészítünk egy kb. 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek.
3. Elkezdjük készíteni a krémet. Az epret, a porcukrot és a citromlevet egy tálba tesszük, majd botmixerrel, vagy turmixgéppel teljesen simára turmixoljuk.
4. A tejszínhabot kemény habbá verjük az instant zselatinnal.
5. A másik zselatint alaposan keverjük el az epres turmixban.
6. Ezután lassú mozdulatokkal az epres alapot a tejszínhabhoz keverjük.
7. Az egyik piskótát belehelyezzük a kibélelt tortaforma aljába, majd félbevágott epreket rakunk rá. Megkenjük a tejszínes krém 1/3-ad részével. Ezután ismét piskóta, eper, krém a sorrend, majd a végére a piskóta, krém és erre helyezzük az eperszeleteket.
8. Ezután 2 órára hűtőbe tesszük a tortát. Ha megdermedt, kivesszük a tortaformából, levesszük róla a papírt és már fogyasztható is.
Készíthetjük egy eperpudingos krémmel töltve is. (pudingpor felfőzve + 20 dkg margarin és 20 dkg porcukor keverékével).
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.