· Piskótához
6 db tojás
15 dkg porcukor
15 dkg liszt
7 ek. víz
· Habhoz
5 dl hullala tejszín
3 kanál porcukor tejszín édesítéséhez
30 -40 szem eper ízlés szerint
Elkészítés
1.Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a porcukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet keverjük lassan bele.
2.Ezt a masszát tepsibe öntjük és megsütjük, 20-25 perc alatt .
3.A tejszínt felverjük az eperből 10 szemet össze turmixolunk majd hozzá adjuk a tejszínhez jó kemény habbá keverjük ki . Porcukorral ízesítjük.
4.A kihűlt piskótára felszeletelt epret rétegezünk és rákenjük a tejszínes krémet .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.