Nagyon szép!!!
1 cs.babapiskóta
1 nagy dogoz gyümölcsjoghurt (eper ízű)
gyümölcs ízlés szerint
1 cs. zselatin
1 cs. tejszínhabpótló por vagy 2-3dl tejszín
cukor ízlés szerint (5-10 ek)
kb 3 dl tej
tortazselé a tetejére
A habport elkeverjük kb 1,5 dl tejjel és kemény habbá verjük (vagy a tejszínt felverjük).
A joghurtot összekeverjük a zselatinnal,a cukorral és gáz fölött meglangyosítjuk (nem kell forralni!). Egy levehető oldalú tortaformába rakjuk a babapiskótát, amit előzőleg meglangyosított cukrozott tejben egyesével hirtelen megforgatunk.A joghurtot összekeverjüka tejszínhabbal és beleforgatjuk az apróra vágott gyümölcsöt. Ha fagyasztott gyümölccsel dolgozunk, rászórjuk a piskóta tetejére. Ráöntjük a joghurtot, elsimítjuk és hűtőben tároljuk 1-2 órát.
Amikor megdermedt, kirakjuk gyümölcsdarabokkal a tortánkat, ráöntjük a zselét.
Ha igazán szépen akarjuk elkészíteni, a tetejére tejszínhab rózsákat nyomunk.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.