20 dkg eper
4,5 dl tej
1 zsacskó vaníliás puding por
fél dl muskotályos fehárbor
6 dkg cukor
1 dl tejszín
1 zsacskó vaníliás cokur
fél zacskó habfixáló por
4 db csokis mogyorós puszedli
2 ek konyak
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük ( 2 szemet szárastól félreteszünk a díszítéshez )
a többit nagyságától függően, félbe vagy negyedekbe vágjuk.
A tejet felforrósítjuk.
A pudingport símára keverjük a borral, a cukorral, és apránként a tejet gőzfelett állandó keverés mellett sűrűre főzzök.
Az edényt hideg vízbe állítjuk, a pudingot gyakran megvekerjük, langyosra hűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixszáló porral.
A díszítéshez keveszet félreteszünk.
Kettő talpas pohátr aljára teszünk mogyorós puszedliből és meglocsoljuk konyakkal, és újnyi krémet símítunk rá ( a poharak oldalát kitapasztjuk a félbevágott eprszemekkel ) és a maradék epret a krémbe nyomkodjuk, és rásímítjuk a maradék krémet.
A pudingot hagyjuk egészen kihülni, lefedjük a kelyheket és legalább kétórára hűvös helyen tároljuk.
Tálaláskot tejszínhabbal és eperrel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.