8 db tojás, 8 evőkanál porcukor, 8 evőkanál liszt, 1 db sütőpor Krém: 4dl tej, 1 epres puding(főzős), 15 dkg Ráma, kb 30 dkg eper a krémhez. A díszítéshez : Eper,1 cs zseltin, 1 db epres italpor, Hullala tejszínhab 2dl.
8tojásból piskótát sütünk, ha kihűlt 3 felé vágjuk. 1 epres pudingot a 4dl tejjel és a 4 kanál cukorral megfőzzük. Ha kihűlt az epret hozzáturmixoljuk és a rama-val kikeverjük. Ezzel megtöltjük a piskótát, én a tetejére is tettem egy keveset, a zselatin miatt, hogy ne szívja be. Ezután hűtőbe raktam. Ha lehűlt az eperrel díszítettem, ráöntöttem a zselatint,( amit előzőleg már kikevertem, hevítettem, de nem forraltam, majd lehűtöttem) majd megint hűtöttem. Aztán a tejszínhabbal díszítettem
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.