Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Torta receptek » Epres torta

felvitel dátuma: 2011-11-05 14:36:11       mai nézettség: 1       nézettség: 2366
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

A piskótatészta az amit már feltettem a dióspiskóta:

Most 10 tojásból készítettem tehát:

  • 10 tojás
  •  10 ek. cukor
  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. darált dió
  • 1/2 csomag sütőpor

Krém: Hossó Anita pónis tortája krémje alapján én most epresen készítettem:

  • 4 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliáscukor
  • 1/2 csomag étkezési zselatin (12,5dkg)
  • 1 nagy doboz epres joghurt
  • 1 csomag fagyasztott eper felolvasztva, villával kisit átnyomkodva és leszűrve a levétől
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 55 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

A tortaforma (26 cm) alját sütőpapírral kibélelem, a peremét belülről vajjal és liszttel bekenem. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját összekeverem a cukorral és mikor már habos, hozzákanalazom a darált diót, lisztet és sütőport, jól elkeverem fakanállal, itt még nem kell vigyázni, hogy eltörik a hab. A tojásfehérjét kemény habbá verem és a felét óvatosan lentről-felfele körkörös mozdulattal belekeverem, ne törjön túl meg, aztán a többi habot is belekeverem. A formába öntöm és 35-40 percig sütöm ajtót zárva hagyva, nem szabad kinyitni összeesik, aztán még kb. 10-15 percig sütöm, vagy tűpróba, vagy a tetejét megtapkogatom, hogy serceg-e. Kiveszem deszkán leszedem a csattos részét, majd felfordítom, óvatosan leszedem az alját, aztán a sütőpapírt eltávolítom. Visszafordítom a tortalapot és hagyon teljesen kihűlni. Másnap készítem a krémet.

A joghurtot, az étkezési zselatint és a cukrot, vaníliáscukrot egy nyeles edénybe teszem és kislángon addig főzöm pár percig, amíg a cukor teljesen felolvad, majd kihűtöm. A tejszínt nagyon kevés porcukorral felverem habosra és a kihűlt joghurtos krémhez adom a villával összenyomkodott epret, majd a tejszínt, jól elkeverem.

A tortát felénél elvágom és megtöltöm az alsó lapot a krémmel, majd ráhelyezem a tetejét és bekenem körbe a tortát a maradék krémmel. (Nekem picit folyt, de hűtőben rádermed.) Aztán diszítésnek csokireszeléket és színes cukorreszeléket használtam.

Életem első tortája, kezdő háziasszonyoknak ajánlott.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 marika 2011 november 05

Nagyon fincsi lehetett! Gyönyörű lett a piskótád is!

0/10 Bihary Livia 2011 november 05

Nagyon jó lett egyszerű és szép!

0/10 anna51 2011 november 05

Henikém, akinek így sikerul élete elso tortája, az bizony legyen buszke magára! Nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!!!!

0/10 kautz1009 2011 november 05

Tényleg klassz íz párosítás!Nagyon finom lehet!Gratulálok hozzá!Nagyon szép!

0/10 csoti.henriette 2011 november 06

köszönöm szépen és tényleg bátran ajánlom kezdőknek is első lépéshez:)

0/10 julianna 2011 november 06

a zselatint mikor kell hozzaadni?

0/10 Csillus 2012 február 23

Nagyon guszta,jó kis torta,alkalomadtán megsütöm.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.