Tésztához:
Töltelékhez:
Tepsi kenéséhez:
A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk.
Lisztezett felületen egy közepes méretű (33*20 cm) tepsi méretére nyújtjuk.
A tepsit kikenjük margarinnal, kilisztezzük és belefektetjük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme is a tepsi oldalán.
Egy villával szurkáljuk meg.
Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.
Ha nagyobb szemek, daraboljuk kisebbre és kicsit csepegtessük le.
A töltelékhez a túrót törjük át (én krumpli törőt használtam, de lehet mixer is) és adjuk hozzá a tojásokat, a tejfölt, a vaníliát, a keményítőt és a porcukrot.
Keverjük jól össze.
A tésztát szórjuk meg egy ek búzadarával, majd fektessük rá az epreket, majd szórjuk rá a maradék darát.
Szépen öntsük rá a túrós masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 50 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Hagyjuk a tepsiben legalább 15 percet pihenni és nagyon szépen szeletelhető.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.