Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Erdélyi Raffaello

felvitel dátuma: 2017-07-08 07:31:29       mai nézettség: 1       nézettség: 880
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

Kókuszos tészta:

  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg kristály cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Kakaós-diós tészta:

  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor

Krém:

  • 4 dl tej
  • 1 db vanília (kikapart magja)
  • 20 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 10 db tojássárgája
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg mascarpone
  • 5 ek csokoládéforgács (tetejére)
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

A kókuszos tészta elkészítése:

A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak.

A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a kókuszreszeléket, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot.  23×32 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 180 fokon kb. 15 percig sütjük.

Kakaós-diós tészta elkészítése:

Amíg a kókuszos tészta sül, addig elkészítjük a barna tésztát. A diót és a sütőport belekeverjük a lisztbe, majd beleszitáljuk a kakaót is. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a lisztes-diós keveréket. Ugyanúgy sütjük, mint a kókuszos tésztát.

A krém elkészítése:

A vaníliarúd magját kikaparjuk, majd belekeverjük a tejbe a cukorral együtt és egy órát állni hagyjuk.

A pudingport habverővel beledolgozzuk a tejbe, majd feltesszük forrni és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is (fontos az állandó keverés, nehogy a tojás összekapjon). Alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük.

Ahogy sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzről és addig keverjük amíg bírjuk, majd lehűtjük.

Ha a puding már félig kihűlt, akkor hozzádolgozzuk a puha vajat és a mascarpone-t.

A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre jön a barna tészta, majd megkenjük a maradék krémmel.

A tetejét csokiforgáccsal szórjuk meg. Hűtőbe tesszük egy pár órára és utána szeleteljük.

Szakács: Etelka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.