50 dkg pulyka felsőcomb
30 dkg pulyaprólék ( csontos )
2 db vöröshagyma
5 ek olaj
só,bors ízlés szerint
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 l csontleves
2 dl főzőtejszín
3 ek liszt
5 dkg vaj
2 db tojássárgája
2 tk őrölt tárkony
1 cokor petrezselyem
Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát.
Hozzáadjuk a kockára vágott pulykahúst, és az aprólékot.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk csontlével felengedjük.
Amikor a hús félig megpuhult beletesszük a felkarikázott répákat és addig főzzük amíg a hús teljesen megpuhul.
Közben a vajon megpirítjuk a lisztet ezt felengedjük kevés tejszínnel és a leveshez adjuk.
Végül meghíntjük finomra vágott petrezselyemmel és tárkonnyal.
Tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrűsítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.