1 tojás
62,5 g liszt
125 ml tej
0,5 ek olaj
1 kanál rum (én kihagytam)
csipetnyi só
A toltelékhez:
1 alma
1 kk fahéj
0,5 ek cukor
0,5 ek vaj
A tojást felverjuk. Egy másik tálban osszekeverjuk a lisztet az apránként hozzáontott tejjel, a rummal, a végén pedig a felvert tojással. Amikor a palacsintatészta simává válik, betesszuk a hutobe legalább fél órára. Sutunk belole 2 darab palacsintát.
A palacsintát hagyjuk kihulni, ezalatt elkészítjuk a tolteléket. Megolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk a lereszelt almát.
Szórjuk meg fahéjjal és cukorral, majd addig fozzuk, amíg az alma leve el nem párolog. Toltsuk meg a palacsintákat, majd hajtsuk négybe.
(Eredeti recept: otletkonyha)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.