60 dkg pulykamellfilé, 1 csomag szeletelt bacon szalonna, 40 dkg szeletelt füstölt sajt, őrölt fahéj, 2-2 alma és körte, 10-15 dkg magozott aszalt szilva, 1 üveg sárgabarack befőtt, olívaolaj, 1 evőkanál cukor, 1 pohár tejföl.
A pulykahúst vékony szeletekre vágjuk, és sózás nélkül mindkét oldalát jól meghintjük őrölt fahéjjal. Forró olívaolajban mindkét oldalát rövid idő alatt megpirítjuk. A tepsi alján elrendezzük a hússzeleteket, majd mindegyikre egy-egy szelet bacont teszünk, arra pedig egy-egy vastagabb szelet füstölt sajtot. A gyümölcsöket kockára vágjuk, majd a szalonnás, sajtos húsokat betakarjuk vele. A megmaradt olívaolajra tesszük a cukrot, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt. Ezzel jól elkeverjük, a tepsibe öntjük a gyümölcsös húsok tetejére. Alufóliával letakarva 30 percig, majd alufólia nélkül még 15 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.