biztos nagyon finom, és kipróbálom.
6 db. tojás
22 dkg porcukor
25 dkg puha margarin
1 citrom héja
28 dkg liszt
egy csomag sütöpor
vaj a tepsi kikenéséhez
40 dkg ribizli
15 dkg sárgabaracklekvár
12 dkg kristálycukor
6 tojásfehérjét kemény habbá verünk.
Ezután a 6 tojássárgáját 22 dkg porcukorral szintén felverjük, majd 25 dkg puha margarint is hozzáadunk és azzal is simára mixeljük.
Ebbe belereszelünk 1 citrom héját.
Majd beleszitálunk 28 dkg lisztet és egy sütöport. Óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék habját.
Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük.
A tetejére friss ribizlit szórunk.
Szépen beborítjuk a ribizliszemekkel.
Majd házi sárgabaracklekvárral meglocsolgatjuk a ribizli tetejét és elömelegített sütöben sütjük.
Kb. 15 perc után rásimitunk 5 tojásfehérjéböl és 12 dkg kristálycukorból göz felett kimixelt habot.
És még jó 10 percig sütjük.
Ha kihült szeleteljük, porcukrozzuk és ribizlifürttel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.